dimecres, 20 d’abril del 2011

Manifest pel Grau en Disseny a Tarragona

Manifest per a la normalització
dels ensenyaments d'arts plàstiques i  disseny
a Tarragona.


1 Tarragona é
s l'única província catalana que no disposa en aquests moments de titulacions universitàries
d'arts plàstiques i disseny, ja sigui a través de les escoles d'art i disseny o de centres universitaris.

2 Creiem que la llarga tradició d'ensenyaments artístics i de disseny a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona la situa com el centre idoni per acollir aquests estudis universitaris, i que el Grau en Disseny Gràfic seria la primera disciplina que es podria implantar de manera immediata.
3
 L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona porta prop de 30 anys impartint aquesta disciplina de comunicació gràfica, i el nivell assolit pels alumnes ve reconegut per la feina que fan professionalment els graduats en aquesta escola i pels diferents reconeixements públics, en forma de premis o de trajectòries professionals que, en diversos casos, han ajudat a revitalitzar el nivell del disseny al nostre entorn.
4 La situació econòmica desfavorable actual, tot i la seva incidència, no es pot considerar un argument suficient per a la negativa dels responsables de les diferents administracions a la implantació d'aquests estudis. Per una banda hi ha una necessitat evident del territori, que es troba discriminat històricament en l'oferta d'aquests estudis. Els futurs alumnes han de desplaçar-se a altres ciutats per rebre uns ensenyaments que Tarragona té la capacitat d'oferir. Per altra banda, la demanda actual d'aquests estudis és suficient per que sigui viable a Tarragona i perquè no incideixi negativament en la matrícula de la resta de centres catalans.
5 La situació actual provoca que els alumnes que trien Tarragona per estudiar disseny, tot i rebre una bona preparació i poder-se dedicar  professionalment al disseny, estiguin obligats a obtenir una titulació que no es correspon amb el nivell d'aprenentatge que assoleixen.










Hi ha la necessitat, hi ha la possibilitat, és viable
i Tarragona ja fa tard.
Grau en disseny a Tarragona, ara!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada